Biesbosch Care |  De hoogte in en het water op!

Over ons oprichters

Als buitenmensen willen we balans terug brengen in de tijd die we achter een
scherm doorbrengen.  We helpen je graag meer uit beweging te halen!

 

Bianca

SUP peddelaar

Janneke

Kitesurfer

Michael

Wind- en kitesurfer

Sabine

Golf- en windsurfer

De kwaliteiten binnen ons team zijn net zo divers als onze doelgroepen. Creatieveling & avonturist. Enthousiaste reis- en buitensportgoeroe. Gedreven en sportieve ondernemer. Eigenzinnige denker en doener. In ons team hebben we didactisch onderlegde buitensport deskundigen, een pedagoog, jeugd en gezinprofessional en sociale wetenschapper. In de ontwikkeling van onze programma's werken we samen met een fysiotherapeut, GZ psycholoog en orthopedagoog.

Watersport heeft ons bij elkaar gebracht. Onze passie voor mensenwerk is wat ons verbind.

Ons verhaal oprichting

Nederland is super waterrijk, ons land bestaat voor 19 procent uit water. Door onze gedeelde watersport passie weten wij dat al langer. Van jongs af aan op en in het water te vinden, kennen we het ‘happiness’ hormoon dat dit oplevert. Tegenwoordig hebben we de luxe om met onze jeep of camperbussen waar dan ook mooie surfcondities op te zoeken. Dit veranderde door het corona tijdperk.

Tijdens de lockdown verruilde we onze golf- en kiteboards voor een supplank om in onze waterrijke achtertuin die de Biesbosch biedt toch in beweging te blijven. Het was verrassend te ontdekken dat Stand Up Peddelen – ondanks het ontbreken van de voor ons bekende adrenaline rush – hetzelfde effect had. Ook op kalmer water hield het peddelen ons positief in de greep van het hier en nu. Het bracht ons de veerkracht om in bevreemdende tijden, toch dezelfde en in balans te blijven.

Stichting Biesbosch Care is midden in een pandemie opgericht. Een tijd waarin alles, voor iedereen opeens anders was en gezondheid en verbinding met elkaar in een ander perspectief kwamen te staan. Uit de extra tijd voor reflectie kwam onze drive om te delen in de ‘buiten-boost’ naar boven.

We helpen graag zowel individuele mensen als organisaties en instellingen om beweegactiviteiten onderdeel te maken van hun dagelijks leven of professionele aanbod. Dit doen we niet alleen, voor de uitvoering van onze programma’s werken we nauw samen met TeamBiesbosch. Zo hebben we de kennis en kunde van gekwalificeerde instructeurs en up tot date materiaal tot onze beschikking.